Poprzednie częściWiersz dla dzieci

Wiersz dla dzieci pt. Choinka

Przynieśli ją z lasu

bo mieli dużo czasu

w kącie zieloną choinke postawili

i jej widokiem się zachwycili

już była bardzo piękna

chociaż jeszcze nie ozdobiona

więc ją zaczeli ubierać

w najpiękniejsze ozdoby

założyli łańcuchy białe

i bąbki wspaniałe

na czupku gwiazde założyli

i tym widokiem się dopiero zachwycili.

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania