Poprzednie częściWiersz dla dzieci

Wiersz o szkole

Szkoła przysłania mi cały świat

i jest dla mnie jak kat

nauczyciele stosują na mnie psychiczny bat

a ja to młody dopiero rozkwitający kwiat.

 

Szkoła to więzienie dla umysłu i ciała

tak twierdzi prawie cała

młodzież i oczywiście dzieci

dla których w szkole słońce nie świeci

 

Szkoła to ponura rzeczywistość

to oczywista oczywistość.

Średnia ocena: 3.5  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • Nuria 25.02.2022
    Widać, że ten "kat" i "bat" niczego ciebie nie nauczyli.
  • Karola457 25.02.2022
    Możesz dokładniej wytłumaczyć o co ci chodzi?
  • 110101011 26.02.2022
    Oddaj cześć Wielkiemu Luminarzowi, panienko (zdaje się, że przechodzona co nieco - ale twoja prowokacja na pewno ma jakiś cel, choć ukryty przed oczyma większości... Wielki Luminarz z pewnością dawno już cię przejrzał).

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania