Poprzednie częściBanalne wierszyki IV

Banalne wierszyki VIII

dla oddechu

 

z cyklu

jakie lubisz wiersze

 

*

 

wstrzymanie

 

świata

 

kuli obrotu

 

pór roku

 

narodzin myśli

 

tylko serce bije

 

coraz prędzej

 

minuta

 

szarpie

 

napina fale

 

wybuchy gwiazd

 

kiedy jesteś na wyciągnięcie

i kiedy wiem że odejdziesz

 

za każdym razem jak na zawsze

na zawsze jak za każdym razem

 

uderzam dłonią w taflę

 

zawsze zniekształca

przesuwa i w oddaleniu

kłamie

 

bo to piasek w oczy

i ten moment

tafla zamarza i tylko on

falami rysuje o lód

 

.

 

jakie lubisz wiersze

o miłości

o życiu

o innym niczym

z cyklu

 

znam jeden tylko

warty przytoczenia

składa się z milczenia

dotyku i oddechu

ów

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania