Poprzednie częściBanalne wierszyki IV

Banalne wierszyki XX

od zgryzoty bolą mnie zęby

kruszy się kopia

optymizmu z jakiegoś poradnika

na szczęście

jest już chyba za późno

lepiej się wyspać

albo nie budzić

 

od życia boli mnie ciało

składam się z niespójności

czyli luk

 

i nie lokuję tam nic

szukam jasnego promyka

a stoję na pełnym słońcu

 

kolejny dzień

do nocy

kolejny dzień

od rana

 

i tylko noc jest niepewna

choć pusta jak ja

bo bez ciebie

 

odżyłem tej wiosny

że aż boję się lata

od życia boli mnie ciało

jestem za stary na wzrost

Następne częściBanalne wierszyki XXI '23

Średnia ocena: 4.0  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • Jordan Tomczyk dwa lata temu
    Aż mnie wszystko rozbolało, ale - o ile to możliwe - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Me gusta?
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Me gustan los aviones, me gustas tú
    Me gusta viajar, me gustas tú
    Me gusta la mañana, me gustas tú
    Me gusta el viento, me gustas tú
    Me gusta soñar, me gustas tú
    Me gusta la mar, me gustas tú
  • 00.00 dwa lata temu
    Coraz częściej mówi się o zanikaniu granicy, gdzie zaczyna się starość, na szczęście. :)
    Rosnąć możesz wszerz dożywotnio. ?
    Ciekawy przeplataniec. ?

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania