Poprzednie częściBanalne wierszyki IV

Banalne wierszyki XVII

List do miłości

długie noce w oczekiwaniu na sen

przez okno bez zasłon gapię się w gwiazdy

licząc że one patrzą na nas

 

długie dni w oczekiwaniu na sens

on może nie nadejdzie więc idę

przez okno pełne braku gwiazd

 

naturą listka jest drżenie na wietrze

chciałbym napisać pod twoim oknem

w długo oczekiwanym śnie

 

mrugają do nas gwiazdy za dnia

ułożone w napis

sens listku to tylko uczucie

tego się nie wybiera

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (15)

  • MartynaM dwa lata temu
    Bardzo banalny... i te gwiazdy.
    To początki?
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Umiesz czytać, zacznij od tytułu
  • MartynaM dwa lata temu
    Dementor Biały ale po co wstawiać takie badziewie? Nie masz lepszych?
  • Abbie Faria dwa lata temu
    MartynaM Dlaczego piszesz badziewie? Wiersz jest o oczekiwaniu na miłość, na odnalezienie sensu. Bardzo krzywdzisz swoją subiektywną oceną ten wiersz.
  • Łukaszenko dwa lata temu
    MartynaM Z Grzechem się czasem spieram że tworzy wydmuszki.
  • Łukaszenko dwa lata temu
    Tutaj autor sam przyznaje że "banalny" wiersz.
  • Dementor Biały dwa lata temu
    MartynaM nie wstawiam tu txt dla Twojej przyjemności i doznań.
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Łukaszenko mamy totalnie różne poczucie estetyki, a te wiersze są jakie są, starałem się otrzymać konkretny efekt i jestem zadowolony
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Abbie Faria owszem, w tej banalnej skorupie chowa się coś bardzo delikatnego
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Zresztą, kiedy miałem chęć na zabawę, "wrzucę Martynie wiersz który może jej się spodobać" to olałaś, dlaczego więc mam zwracać uwagę na Twój gust?
  • MartynaM dwa lata temu
    Dementor Biały, to szkoda. Lubię poezję
  • MartynaM dwa lata temu
    Abbie Faria, skrzywdzić to można jedynie grafomania, bo przeżywa każdy wierszyk, jak ty moj komentarz, ale wyrobionego pióra nie skrzywdzę, choćbym nie wiem co pisała, bo zna swoją wartość.
  • Dementor Biały dwa lata temu
    MartynaM poezja ma wiele odbić, zupełnie różnych, dlatego swego czasu starałem się ustalić w których ramach ją widzisz, napisałem bardzo dużo wierszy i mogę się podzielić, te które lubię oznaczyłem takim tytułem, póki co wrzuciłem dwa. Z tych które ostatnio napisałem poleciłem Ci ten, nadal nie wiem czy ten styl, temat i forma Ci odpowiada.
    https://www.opowi.pl/politykamanifestslam-wrzesien-2022-a79922/
  • 00.00 dwa lata temu
    Gwiazdy oślepły od mrugania?
    Coś tam szukasz w słowach i luz.
  • Dementor Biały dwa lata temu
    Coś w ten deseń

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania