Poprzednie częściprzebłyski... (letnie koncerty)

przebłyski... (za oknem plucha)

za oknem plucha

na parapecie senny

kot łapie krople

 

***

słoneczny pejzaż

złotem sypnęła jesień

ptak dziurawi liść

 

***

w jesiennym deszczu

wrzosowisko pod lasem

lśni diamentami

 

***

cisza wokoło

zamilkły żaby w trawie

mgła śpi nad łąką

 

***

zamglony ranek

babie lato snuje się

po koronach drzew

Średnia ocena: 4.7  Głosów: 14

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (23)

  • JamCi 18.10.2019
    Lubię takie nastroje, delikatnie, rozmarzyło mi się...
  • Pasja 18.10.2019
    Witaj
    Tak to już jest z miniaturami, że rozmarzają.
    Pozdrawaim
  • Tjeri 18.10.2019
    Dla mnie drugi i ostatni. Lubię październik.
  • Pasja 18.10.2019
    Dzięki Tjeri. Tez lubię październik, bo wiele rzeczy się dzieje, a jeszcze taki jak w tym roku słoneczny?

    Pozdrawiam ciepło
  • jolka_ka 18.10.2019
    Ładne :) Tak jak październik tego roku ;)
  • Pasja 18.10.2019
    Pięknie dziękuję za poczytanie.

    Miłego dnia
  • Bożena Joanna 18.10.2019
    Piękne jak natura!
  • Pasja 18.10.2019
    Witaj Bożenko
    Natura jest piękna i taka różnorodna.
    Ciepło pozdrawiam
  • Margerita 18.10.2019
    pięć piąta zwrotka mi się podoba
  • Pasja 18.10.2019
    Dzięki Margerito za spodobanie.
    Miłego dnia
  • 00.00 18.10.2019
    Na wyciągnięcie ręki, takie bliskie.
  • Pasja 18.10.2019
    Witaj Szu
    No kto jak nie ty masz na wyciągnięcie ręki.
    Pozdrawim
  • betti 18.10.2019
    Pasja, jakieś Ty cudowne haiku napisała... mistrzostwo świata po prostu!
  • Ritha 18.10.2019
    Druga moja ulubiona :) Bardzo na czasie, wszedzie zlote kolory, lubię ten okres :)
    Pozdrawiam
  • Pasja 18.10.2019
    No w tym roku prawdziwa złota jesień. Góry są cudne o tej porze. Druga powiadasz - jak prawdziwa kobieta lubisz cacka.

    Ślicznie pozdrawiam
  • Wertyt 18.10.2019
    Delikatne i zwiewne. Mistrzostwo. 5.
  • Pasja 19.10.2019
    Witaj Wertyt
    Zwiewne i delikatne ale do mistrzostwa daleko.:)
    Miłego dnia
  • franekzawór 19.10.2019
    Fajne wiersze.
  • Pasja 19.10.2019
    Witaj Franek Z
    Dzięki, że wpadłeś.

    Pozdrówka
  • Dekaos Dondi 19.10.2019
    Pasjo→Tak mi się spodobały, że nawet kilka słów wysnułem jak leci.
    1→niby pluchnęło, ale dla kotka frajda, bo się nie nudzi
    2→dziurawi, błyskotek szuka
    3→diamenty na wrzosowisku
    4→żaby zjadły ciszę, chrapią pod kołderką z mgły
    5→babie lato, snuje się jeszcze przed oczami, popadła w nostalgię.
    Pozdrawiam→?????
  • Pasja 19.10.2019
    Piękne dzięki za wysnute myśli... cudne.

    Pozdrawiam ciepło
  • Zaciekawiony 19.10.2019
    Jak dla mnie z tego zestawu najlepsze jest przedostatnie - bo konsekwentne w przestrzeni
  • Pasja 19.10.2019
    Zaskoczenie i dziękuję za zatrzymanie się nam moimi miniaturami.

    Pozdrawiam ciepło

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania