Poprzednie częściprzebłyski... (letnie koncerty)

przebłyski... (srebrzą się krople)

srebrzą się krople

złote kolaże z liści

pod kaloszami

***

klangor żurawi

woń pieczonych ziemniaków

ścieli się z dymem

***

nad polami mgła

w tej mlecznej ciszy słyszę

warkot traktora

***

za oknem szaro

zmurszałe liście z rynien

spływają z deszczem

Średnia ocena: 4.6  Głosów: 11

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (18)

  • JamCi 29.10.2019
    Dokładnie. Życie. I klimat. Tak.
  • Pasja 29.10.2019
    Dziękuję ślicznie za spojrzenie. Miłego wieczoru
  • Dekaos Dondi 29.10.2019
    Pasjo→Ty to potrafisz zainspirować:) Najbardziej trzecia. Ale jak widać, pozostałe też:)
    1→Mowa i milczenie pod kaloszami.
    2→Pieczone mundurki ścielą apetycznym dymem, podniebne słowa żurawi.
    3→Mleczna Droga odgłosem kosmosu dźwięki traktora przytula.
    4→W okowach szarości liście spływają w życiodajnej wodzie.
  • Dekaos Dondi 29.10.2019
    5*
  • Pasja 29.10.2019
    Dekaos jak pięknie to rozłożyłeś na czynniki. Te mundurki mnie urzekły... ślinka cieknie.

    Pozdrawiam sympatycznie
  • Magda1906 29.10.2019
    srebrzą się krople

    złote kolaże z liści

    pod kaloszami
    pierwsze mi się podoba no i pięć
  • Pasja 29.10.2019
    Dziękuję Mar i cieszę się że spojrzałaś na moje miniaturki.

    Pozdrawiam
  • Ciekawy1 29.10.2019
    Ars ut artem eruit.
  • Angela 29.10.2019
    Drugi mój <3
    Piękna ta jesień, jak się o niej pisze, szczególnie w Twoim wykonaniu.
    Pozdrawiam.
  • Pasja 29.10.2019
    E tam takie małe bzdurki. O jesieni i innych porach można pisać i pisać.
    Pozdrawiam
  • kalaallisut 29.10.2019
    Jak zawsze piękne, lekkie obrazy tym razem osnute nostalgią. Mi chyba najbardziej te o liściach pierwszy i ostatni :)
  • Pasja 29.10.2019
    Dziękuję pięknie za nostalgię i dobry wybór. Też lubię liście.
    Miłego wieczoru
  • Tina12 30.10.2019
    Klimatyczne, nostalgiczne haiku. Fragment to mgle dla mnie najlepszy
  • Pasja 31.10.2019
    Witaj Tinka
    Dziękuję i zachęcam powrotu do Bitwy. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
  • Pan Buczybór 30.10.2019
    Dobre
  • Pasja 31.10.2019
    Dzięki za ślad i spojrzenie.
    Pozdrawiam ciepło
  • MarBe 03.11.2019
    Ładne podsumowanie jesieni.
    Pozdrawiam
  • Pasja 03.11.2019
    Ślicznie dziękuję jesiennie. Mamy ładną jesień w tym roku.
    Miłego

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania