Poprzednie częściWiersz - Pasują do wszystkiego.

Wiersz - było o winie kazanie

dnia pierwszego nie wiedziałaś

zajęta jak zwykle sprawami wysokiej wagi

nawet nie spojrzałaś za siebie

kto cześć oddaje nucąc pod schodami serenadę

 

drugiego dnia tańczyliśmy razem

przyrzekliśmy

dzielić się każdą kolejną godziną

rozlewając po stołach czerwone wino

 

pazia zadaniem jest służyć królowej

na życzenie trzepotać kolorowymi skrzydłami

pamięta jednak że wylęgł z poczwary

tym bardziej jest wdzięczny swej pani

Średnia ocena: 4.4  Głosów: 5

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (13)

  • MartynaM 9 miesięcy temu
    Widzisz Poncki, tutaj nie można dobrze pisać, bo zaraz się budzi gniew nieudaczników i z wściekłości chociaż jedynki zostawią... a Ty się widocznie wybijasz.
    Dobrze, dobrze, tak trzymaj!
  • Poncki 9 miesięcy temu
    Pisać można, nawet trzeba.
    Ludzie są jacy są, każdy z wadami, każdy z zaletami, inni a tacy sami.
    Nie mam nikomu nic za złe.
  • MartynaM 9 miesięcy temu
    Poncki, no raczej nie da się mieć za złe czyjegoś ograniczenia.

    Pozdrawiam
  • Sufjen 9 miesięcy temu
    Wiersz dobry. Pozdrawiam :)
  • Poncki 9 miesięcy temu
    Dziękuję, również pozdrawiam :)
  • Marek Adam Grabowski 9 miesięcy temu
    " (...) pazia zadaniem jest służyć królowej (...)" - Mądre zdanie. Ogólnie ciekawy wiersz. Pozdrawiam 5
  • Poncki 9 miesięcy temu
    Cieszę się, żem Cię zaciekawił.
    Również pozdrawiam.
  • piliery 9 miesięcy temu
    Nie słyszałem tego kazania. Mało komu się pewnie udało je usłyszeć :) Urzekła mnie plastyka tego wiersza.
  • Poncki 9 miesięcy temu
    To takie było jednorazowe, na specjalną okazję. Cieszę się, że się podoba.
  • kamińe 9 miesięcy temu
    Poncki
    lubie wino bom bez winy
    prawne wszystkie moje czyny
  • Poncki 9 miesięcy temu
    kamińe proponuje leśny dzban
  • kamińe 9 miesięcy temu
    po co dzban
    lepiej gun
  • Poncki 9 miesięcy temu
    lepiej pić
    niż się bić

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania