Pokaż listęUkryj listę

Wiieeersz *** Spektakl na Niebie

Wysoko pod niebem, na chmurze pierzastej,

początek tajemnic, spektaklu jest właśnie.

Zasłonka tkwi,

a przed nią ty,

gdy słonko odsłoni, to wszystko się zacznie.

 

O jakże prześliczne, zapewne to będzie,

nie życie wciąż zwykłe, radośnie aż rzeknę.

Zostanę tu,

też w czasie snu,

o świcie wypowiem dziękczynną podziękę.

 

Przerwany sen nagle, grzmot swoje nawija

lecz deszcz szepce fajnie, aż tak się nie spinaj.

Rusz dupę też,

na scenę wejdź,

i tak musisz sprawdzić, co kryje kurtyna.

Średnia ocena: 4.2  Głosów: 5

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (14)

  • Piotrek P. 1988 ponad rok temu
    Przyjemna, inspirująca, udana mieszanka dwóch motywów: 1: niebo, chmury i słońce; 2: spektakl.

    5, pozdrawiam ⛅️ ? ?
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Piotrek P.1988↔Dzięki:)↔Tu wszystko jest ze sobą powiązane, w pewnym sensie↔Pozdrawiam?:)
  • Agrafka ponad rok temu
    Ryzykowne słowo "fajnie" w wierszu :)
    Kiedyś kotarę odsuwało się ręcznie, za sznurek, teraz tylko guziczek elektryczek. Ale zawsze ktoś musi jeszcze posprzątać :)
    Sympatyczny wiersz :)
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Agrafka↔Dzięki:)↔Kto nie ryzykuje, ten... wierszy nie pisze:)↔To w zasadzie metafora całościowa:)
    Pozdrawiam?:)
  • Pobóg Welebor ponad rok temu
    Nie ma wspanialszego spektaklu niż niebo chmurzaste. I nie trzeba płacić. A przecież w chmurach, pogodnych i burzowych, jest WSZYSTKO, to co na ziemi.
    Pozdrawiam ?
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Pobóg Welebor↔Dzięki:)↔Otóż to. W "pogodnych i burzowych"↔Pozdrawiam?:)
  • Domi51 ponad rok temu
    Tyle tu różności, jak u Ciebie, zazwyczaj. Oceniam na 5 :) Pozdrawiam ?
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Domi51↔Dzięki:)↔Coś jest w stwierdzeniu Twym↔Pozdrawiam?:)
  • Szpilka ponad rok temu
    Zabawnie Ci wyszło ??
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Szpilko↔Dzięki:)↔Bo mnie trudno coś napisać, na 100% poważnie↔Pozdrawiam?:)
  • Szpilka ponad rok temu
    Dekaos Dondi

    I tak trzymaj, permanentne smutasy to nudziarze ?
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Szpilko↔No chyba, że mi się wymsknie?:))
  • Pasja ponad rok temu
    Niebo jest jedynym obrazem darmowego obejrzenia niepowtarzalnego spektaklu. I każde okrążenie ziemi i w każdym klimacie jest wiele do ujrzenia: ciemnych i jasnych spraw. Lubię burze i ten świetlisty zygzak na niebie... jak w życiu, są blaski i cienie.

    Pozdrawiam
  • Dekaos Dondi ponad rok temu
    Pasjo↔Dzięki:)↔O właśnie. Słusznie prawisz:)↔O cieniach i blaskach, też:)↔Pozdrawiam?:)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania